^Pujar
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Destacats

Cerca...

Xarxes Socials

FacebookTwitter

Calendari

Novembre 2024
L M X J V S D
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

INICIAR SESSIÓ

Treballs presentats no premiats (III PFMZ, maig 2009)     

Títol:  Aprendre català i conèixer el país

Presentat per:Grup de voluntàries i voluntaris de Vila-Rodona.

Resum:

Per sisè any consecutiu un grup de voluntàries i voluntaris de Vila-Rodona i molta altra gent que ens ha ajudat ocasionalment, hem endegat un curs per a nouvinguts i nouvingudes, des del mes de novembre al mes d’abril. Aquesta activitat es desenvolupa a la Casa de Cultura de Vila-Rodona i està oberta a totes les persones nouvingudes que vulguin aprendre la nostra llengua, els nostres costums i les tradicions. Des de fa tres anys hem format una associació. L’objectiu bàsic és proporcionar als nostres alumnes una competència comunicativa bàsica i elemental com a preparació i orientació de la futura integració cultural, social i professional. 

 

Títol: Un cop d'ull al món

Presentat per:CEIP Mare de Déu del Remei (Alcover)

Resum:

El centre es va plantejar un treball intercultural per aconseguir despertar l’interès als alumnes quant al coneixement d’altres països, cultures, tradicions, llengües,... amb la intenció que totes les activitats plantejades fomentant l’intercanvi i la cohesió social. Aquest treball es va començar el curs passat però té continuació aquest curs escolar i esperem que les vivències i el bagatge que hem après tots plegats siguin d’una petjada permanent. També s’ha donat a conèixer aquest projecte a l’àmbit local a partir de diaris locals, bloggs, revista escolar...

 

Títol: Paraules i llengües

Presentat per:Associació UNESCO El Masnou

Resum:

Paraules i llengües és un projecte de l’aasociació UNESCO El Masnou que pretén reflectir les diferents llengües que es troben al Masnou i donar-les a conèixer a la població mitjançant tres activitats diferents: La primera consta d’una exposició al Museu Nacional del Masnou en què es mostra a través de petits textos treballats a les escoles i als IES les 37 llengües diferents recollides al poble. La segona, engloba un conjunt de xerrades sobre temes lingüístics i llengües minoritàries. I la tercera, es composa d’un seguit de sessions de contes infantils en llengua original (amb el suport visual i breu resum en català) a la biblioteca del Masnoou, seguida d’un taller de dibuix sobre el conte explicat. Amb aquest pojecte, volem acollir les llengües de tota la gent que ve de fora i que ha escollit el Masnou com a la seva segona llar.

 

Títol: El món es mou

Presentat per:IES Sòl de Riu (Alcanar)

Resum:

És un projecte interdisciplinar que pretèn mostrar que les migracions actuals només són un granet de sorra dintre els corrents que ha dinamitzat la terra; un fet constant que en cada moment de la història afecta un territori o un altre i al qual tots hi estem exposats. L’activitat es va plantejar de la següent manera: una exposició de 19 murals, 7 dels quals expliquen els grans moviments migratoris i els 12 restants els territoris de l’alumnat –el nostre país és objecte d’una focalització que permet situar-lo en les coordenades històriques i geogràfiques que l’envolten-, i una sèrie de presentacions en power point de cadascun dels territoris. La presentació es va fer per a tota la comunitat educativa, va anar acompanyada d’una festa gastronòmica i va construir l’acte central de les jornades culturals 2007-2008.

 

Títol: II Festa de la Diversitat

Presentat per:   IES Julio Antonio (Móra d'Ebre)

Resum:

La darrera setmana de Nadal es programen una colla d’activitats de cara a sensibilitzar l’alumnat en el món dels altres en diversos aspectes amb la finalitat de millorar la convivència al centre.

 

Títol: Benvinguts

Presentat per:Centre Obert Juvenil Din-Amiks (Amposta)

Resum:

És un projecte lúdico-educatiu que intenta donar resposta a un grup de joves nouvinguts a les nostres terres tenint en compte la seva situació de risc social i a partir d’un programa d’acollida amb d’altres joves autòctons que es responsabilitzen d’una adequada integració dins del nou grup i dins de la nova comunitat.

 

Títol: Estimem la pau

Presentat per:CEIP Horta Vella (Sant Carles de la Ràpita)

Resum:

Donar a conèixer als alumnes de l’escola la realitat de dos noies de cultures diferents, on cadascuna explica el dia a dia viscut en un país en guerra i en un altre que viu en pau.

 

Títol: Ecuapop: los de aquí, los de allí

Presentat per:Asociación Santa Bàrbara (Onda, Castelló)

Resum:

El documental i la unitat didàctica Ecuapop cerca la reflexió del public, especialment, al voltant del fenòmen de la immigració i la seva comprensió com a cosa enriquidora. Es tracta d’una mirada jove, moderna i positiva sobre la immigració equatoriana a Espanya, contada a través de Cristian, un adolescent que arriba a aquest país, es retroba amb la seva família i lluita per integrar-se i començar una vida plena de possibilitats i de decisions per prendre. Per això està carregat d’elements atractius per al públic jove, com la música, l’estètica de grafit i un llenguatge audiovisual dinàmic. Ecuapop no busca donar resposte, sinó plantejar preguntes per suscitar una necessària reflexió que, finalment doni arguments a uns i altres per basar les seves opinions en alguna cosa més que prejudicis i estereotips.

 

Títol: Projecte Podcast

Presentat per:Fundació Privada Èxit (Barcelona)

Resum:

Dins l’itinerari d’inserció socio-laboral del projecte Èxit per a joves de 16 a 18 anys amb fracàs escolar i en risc d’exclusió social, es fa un taller en noves tecnologies aplicades a l’educació. En aquest cas els joves de la Ciutat Vella de Barcelona han creat una cançó de Hip Hop on es veu de primera mà la bona experiència de convivència entre vàries cultures.

 

Títol: Cuinat pel veïnat

Presentat per:Coordinadora d'Entitats del Poble-Sec (Barcelona)

Resum:

“Cuinat pel veïnat” és una demostració gastronòmica oberta on els veïns i veïnes de totes les cultures residents al barri participen de forma voluntària i altruista elaborant un plat típic de la seva cultura d’origen i al comparteixen amb la resta de veïns i veïnes creant així un vincle d’interrelació veïnal i molt bona experiència multicultural.

 

Títol: Lligams. Experiències d'integració cultural

Presentat per:Oriol Gracià Carles (Campredó)

Resum:

El projecte s’articula al voltant d’un documental sobre l’experiència qüotidiana de cinc joves i immigrants de Tortosa. El film s’ha projectat a centres educatius i associacions amb la voluntt d’estimular el debat intercultural. També disposa del bloc meiquinof.blogspot.com

 

Títol:  Obre't Ebre: dos experiències d'intercanvi cultural

Presentat per:Obre't Ebre (Tortosa)

Resum:

Es presenten dos experiències d’intercanvi intercultural viscudes al 2008: -Projecte “Paparazzi Rural” que reuneix joves de Letònia, Polònia, Portugal i Espanya mitjançant la fotografia de les zones rurals on viuen. -Camp de treball mediambiental 4 motors al Delta de l’Ebre amb joves procedents d’Alemanya, Espanya, França i Itàlia. 

 

Títol: Danses d'arreu del món

Presentat per:CEIP Lluís Viñas i Viñoles (Móra d'Ebre)

Resum:

L’objectiu de l’experiència pretén relacionar les diferents cultures que hi ha a l’escola a través de les danses i músiques tradicionals de cada país.

 

Títol: Així sona l'aula d'acollida

Presentat per: IES Ramon Berenguer IV (Amposta)

Resum:

Us presentem el treball fet per 12 alumnes de l’aula d’acollida de l’IES Ramon Berenguer IV d’Amposta. És un CD de música en què es recullen 20 cançons característiques i originals de cada país d’orígen dels alumnes nouvinguts del nostre centre que vam preparar com a regal de Nadal.

 

Títol: Amahoro

Presentat per:Fundació G3T (Barcelona)

Resum:

Viatge a Àfrica

 

Títol: Cantem del nord, cantem del sud

Presentat per:IES de l'Ebre (Tortosa)

Resum:

La música és un llenguatge universal. Per la música no es fan mai les guerres però si que s’interpreta per la pua i la solidaritat

 

Títol: Projecte Comènius: "Europa al natural, Europa ecològica"

Presentat per:CEIP Ramon y Cajal (Ulldecona)

Resum:

El que volem és presentar a trvés del PPS les nostres experiències portades a terme durant tres anys amb diferents escoles treballant temàtiques tan importants avui en dia com: la terra, l’aigua i l’aire.

 

Títol: Projete Paraigües 2008

Presentat per: La Casa Amarilla, Associació Cultural (Barcelona)

Resum:

Aquest projecte fue una convocatoria abierta a la comunidad de vecinos del barrio Besòs para que participen tanto como protagonistas, ya sea como creadores y como público en una exposició barrial comunitària e itinerante de paraguas intervenidos artíticamente, confeccionados a partir de sus conocimientos y su creatividad. La idea era hacer de una convocatória abierta a toda la gente que quiera interevenir artísticamente un paraguas, una acción de desarrolo cultural comunitario insistiendo sobre participación y convivencia al actuar en espacios informales y con vecinos que normalmente no participan. Se desarrollan actividades formales y se dinamizaron grupos informales para lograr exponer y hacer itinerar 100 paraguas en el barrio de besòs Barcelona. El proyecto se desarrollo en el Barrio de Besòs de Barcelona conjuntamente con la Comissión Convivencia del Plan de Desarrollo Comunitario del Besòs. Paraguas se propuso invitar a los vecinos de barrio Besós a participar más activamente en la vida barrial mediante una propuesta proactva, ludica cultural que favorece la convivencia y la cohesión: una exposición de paraguas intervenidos artísticamente.

 

Títol: Històries de vida

Presentat per:IES La Garrotxa (Olot)

Resum:

L’objectiu del projecte d’enguany s’ha centrat en històries de vida d’alumnes d’origen marroquí que estudien o han estudiat a l’IES-SEP la Garrotxa. Una d’aquestes històries és la de l’Abdeslam El Aoufi que fins fa 4 anys vivia a la ciutat de Fes. Ell mateix ens va guiar per la seva ciutat natal i ens va mostrar el barri i la casa on havia viscut i l’escola on havia estudiat. També vam tenir l’oportunitat d’entrevistar els seus avis materns i conèixer com es viu en un entorn rural al Marroc. Una altra de les històries enregistrades ha estat la d’en Medi Amsalkhir, un altre membre del grup que tot i haver nascu ta Olot encara té molta familia a Melilla i Nador que vsita cada estiu.

 

Títol: Lo tros de Cosme

Presentat per:IES Manuel Sales i Ferre (Ulldecona)

Resum:

Es tracta del procès d’arranjament d’un terreny del centre per fer una parcel•la de plantes aromàtiques amb l’alumnat de l’Aula Oberta, formada per alumnat de diferents cultures i l’adaptació curricular.

 

Títol: Els rodamons d'Ítaca (un viatge màgic per les cultures)

Presentat per:Associació Educativa Ítaca (L'Hospitalet de Llobregat)

Resum:

Dins del grup de mitjans 2 del nostre casal diàri (nens de 6 a 9 anys) es va dur a terme una activitat en le que cada setmana, els familiars dels nens ensenyaven al grup les tradicions, costums i curiositats del seu país d’origen. En total deu països diferents que van poder conèixer els nostres infants.

  

Títol: Els Xicots de Vilafranca al Marroc

Presentat per:La Llum del Nord (Vilafranca del Penedès)

Resum:

ES TRACTA D’UNA EXPEDICIÓ AL Marroc de cultura i castells, que ha tingut lloc del dimecres 23 ak diumenge 27 de juliol de l’any 2008, organitzada conjuntament per dues entitats: La Llum del Nord La Colla de Castellers Xicots de Vilafranca. Els xicots de Vlafranca han desplaçat un total de 92 castellers i acompanyants i han actuat en 3 ciutats marroquines que s’han mostrat interessades en rebre la delegació catalana: Tànger, Assilah i Xaouen.

 

Títol: Apropament a la Diversitat Cultural

Presentat per:Espai d'inclusió i formació Casc Antic (EICA) (Barcelona)

Resum:

A la ciutat de Barcelona h ha aproximadament 160 nacionalitats diferents que conviuen, i en algunes hi trobem més d’una comunitat cultural, això dibuixa un ventall molt ample de cultures TOT UN MÓN EN UNA CIUTAT. El projecte vol donar resposta a la distància existent entre les persones que formem aquest ventall a partir de l’organització d’uns cicles dedicats a una cultura o temàtica concreta. Es forma una comissió d’interculturalitat des de la qual reflexionem sobre el fenomen migratori i organitzem les activitats corresponets a cada cicle. No es tracta d’idealitzar sinó que a través dels debats que es generen en les diferents activitats superar algunes deformacions i topics que circulen i que alliberen prejudcis.

 

Títol: Sodalis

Presentat per:Espiral - Entitat de Serveis (Salt, Girona)

Resum:

Es tracta de complir una funció de parella social, és a dir, que cada voluntari/a ofereixi una dedicació personalitzada a les persones o grups familiars nouvinguts durant un temps concret i limitat (un mínim d’1h. Setmanal i un màxim de 3h. Durant oun mesos) aprofitant els espais naturals de relació (el domicili, el carrer, els espais públics, les institucions i entitats, les escoles) per tal d’acostar-los al coneixement general del nou medi ( noves llengües, nous codis culturals, recursos per la integració, espais de ciutadania i de participació cívica, espais de formació) però també per fer possible una experiència d’autèntic intercanvi cultural i fer possible a Salt i a Olot escenaris nous per la interculturalitat.

 

Títol: Saps qui sóc?

Presentat per:INSOC - Centre Esplai Guadalhorce (Terrassa)

Resum:

Projecte portat a terme pel grup de joves de l’entitat, que pretenia millorar el clma relacional i convivencial al barri, incdint en aquelles inicatives que tenien a veure amb la implicació i participació de les persones, independentment de l’edat i la procedència. Projecte portat a terme des de febrer al desembre del 2008.

 

Títol: Pla de Compensació de mesures judicials

Presentat per:Associació Educativa Integral del Raval

Resum:

El present projecte és una iniciativa del programa d’adolescents i joves de l’AEI Raval. Neix a partir de la necessitat de donar resposta educativa a joves del barri del raval que es troben al circuit de justicia. eL pla de compensació estableix un protocol de treball per a l’adquisició d’habilitats socials i assumpció de compromisos i responsabilitats amb joves de 14 a 18 anys. Es realitza a través d’tneraris i programacions individuals de treball que promoguin actituts conductes i comportaments a favor de la convvència i el respecte. El treball es coordinarà amb els equips tècnics de justícia juvenil del Departament de Justícia de la Generalitat.

 

Comparteix l'article

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Copyright © 2013. ASSOCIACIÓ D’AMIGUES I AMICS DE LA UNESCO DE TORTOSA