^Pujar
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Destacats

Cerca...

Xarxes Socials

FacebookTwitter

Calendari

Setembre 2024
L M X J V S D
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

INICIAR SESSIÓ

Treballs Premiats (IX PFMZ, abril 2016) 

CATEGORIA SOCIAL-CULTURAL  (2.000 euros)

TITOL

RESUM

PRESENTAT PER

Les Dones Sàvies de Sant Cosme

 

1r Premi

1.000 euros

 

 

“Les Dones Sàvies de Sant Cosme” són un col·lectiu de dones grans, d’entre 60 i 85 anys. Un col·lectiu que reflexiona i aporta valor a les iniciatives que, des de l’Ajuntament o les entitats, sorgeixen per millorar la convivència i la imatge del barri de Sant Cosme i del Prat de Llobregat. Les Dones Sàvies han sigut una peça clau en el desenvolupament comunitari del barri de Sant Cosme, aportant el seu gra de sorra per a enderrocar la frontera que separa el barri de la resta del municipi. Gràcies al seu suport i al seu esperit de lluita, han aconseguit fer de Sant Cosme, un barri millor. Són un referent en el treball comunitari.

Gats –Grups Associats pel treball sociocultural

El Prat de Llobregat

Creació XIC. 2011-2016

 

2n Premi

600  euros

 

 

Creació XIC és una iniciativa d’art comunitari que persegueix la millora de la convivència a través del treball en valors, col·laboratiu i en xarxa, entre veïns, veïnes, entitats i organitzacions del barri del Poble-sec, amb l’objectiu comú de crear un espectacle, ja sigui de carrer i/o de sala. El XIC (Xarxa, Intercanvi i Creació) neix al 2011 amb l’objectiu de celebrar el cinquè aniversari del Pla Comunitari Poble-sec amb una rua de carrer. L’organització i el disseny van ser fruit d’un procés participatiu amb veïnat i entitats (Marabal, Cooperativa ETCS i la Coordinadora d’Entitats del Poblesec, entre d’altres). L’any 2012, l’Ajuntament de Barcelona i el Consell Municipal d’Associacions van reconèixer l’èxit de Rua XIC amb el primer Premi Barcelona Associacions. El projecte s’ha repetit anualment, creixent progressivament a nivell artístic i organitzatiu, amb la creació en cada edició d’un espectacle diferent. Totes les activitats són gratuïtes. En aquest moments s’està desenvolupant la cinquena edició.

 Associació Marabal

 Barcelona

“Bloc-Salt: Lluitant pel dret a una vida digna”

 

3r Premi 

400 euros

 

 

L'experiència del BLOC-SALT va començar a finals de 2012, amb les primeres reunions preparatòries. Mig any després, s'alliberava el bloc, propietat de la SAREB, i hi entraven a viure 14 famílies de forma gradual. Vam posar en marxa mecanismes d'autoorganització, suport mutu i solidaritat, que més endavant van portar a les famílies a reclamar que no se les separés. Havíem trobat la manera de suportar greus situacions amb dignitat i alegria. La crisi-estafa s'ha acarnissar amb Salt, una població que té cap al 50% de persones migrades, la majoria pobres. El BLOC-SALT va ser desallotjat pels Mossos el 13-12-2013. La PAH-Girona-Salt vam seguir denunciant la situació i el 22-5-2015 vam alliberar de nou l'edifici. Ara hi viuen 23 mainades i 21 adultes. Volem aconseguir que la gestió del bloc es faci a través d'una COOPERATIVA D'HABITATGE, integrada per les famílies, l'Ajuntament i la PAH-Girona-Salt.

Associació de Lluita pel Dret a l'Habitatge i pel Dret a la Vida Digna PAH-GIRONA-SALT

 Salt (Girona)

 

Projecte VOZES, de Músics per la Pau i la Integració

 

 

Menció especial

(Premiat sense dotació econòmica per haver obtingut premi en metàl·lic  en una de les dues últimes edicions, segons consta a les bases)

VOZES és una escola de vida per gairebé 400 nens i adolescents al districtes de Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Besòs. Amb 10 anys d’existència a Barcelona, VOZES és un projecte social que treballa per la integració i la cohesió de nens i joves amb risc d’exclusió social mitjançant la formació musical. Oferim accés a la formació musical i als instruments de forma gratuïta als nens a partir de tres anys, i sense límit d’edat mitjançant 10 centres entre escoles públiques, instituts, centres cívics i espais joves en Nou Barris i Sant Andreu..  Treballem a través de la música com a via principal per la millora social i intel·lectual, obtenint resultats en els nens i adolescents més enllà de l’àmbit musical (millora de competències personals, rendiment escolar, qualitat de la relació en l’entorn familiar…).

Associació Músics per la Pau i la Integració

Barcelona

CATEGORIA EDUCACIÓ (2.000 euros)

TITOL

RESUM

PRESENTAT PER

Implica’t+ amb els principis de la Carta de la Terra

 

 

1r Premi  

1000 euros

 

 

«A vosaltres us dic, amics meus, que malgrat les dificultats d'avui i demà, jo encara tinc un somni». Aquestes paraules formen part del conegut discurs de Luther King, l’agost de 1963. Ara, el mestres i professors Implicats amb la Carta de la Terra, les transformem en un «Només és un somni, però un somni compartit que aspira a educar els infants i joves per tal que, potser demà, siguin capaços de construir un món més solidari, més just, més unit, i millor.» El projecte que presentem suposa un canvi en el paradigma de l’educació tradicional perquè promou un ensenyament transversal que depassa els continguts i procediments formals i va, més enllà, cap a un ensenyament actiu que pretén fer els alumnes corresponsables del seu futur com a ciutadans.

 51 docents implicats

 Lleida

La Vida Social. Un projecte de ciutadania integrat en la vida

 

 

2n Premi  

600 euros

 

 

Parlar de la Vida Social és referir-se a l’essència de les Escoles que va crear el mestre Pere Vergés. És l’eix vertebrador de la vida a l’escola. Aquest projecte parteix de la idea que l’escola és un espai d’aprenentatge i convivència. És un projecte transversal que afavoreix la participació dels alumnes en la gestió de l’Escola i és un exel·lent exemple d’aprenentatge-servei i d’avaluació per competències. El Projecte de Vida Social inclou totes les activitats de participació dels alumnes al dia a dia de l’escola, entenent que l’escola és una petita ciutat on tots els alumnes, com a ciutadans, tenen uns drets i uns deures que permeten l’adquisició de valors i actituds de respecte als principis democràtics de convivència, cooperació, solidaritat, tolerància i igualtats. Les activitats d’aquest projecte varien en funció de l’edat dels alumnes.

 Escola Garbí Pere Vergés

 Esplugues de Llobregat

“Imatges per a canviar el món”

 

 

3r Premi 

400 euros

 

 

L’activitat educativa que us presentem a continuació parteix de la reflexió social més actual i propera a l’alumnat. Es proposa fer servir la creació audiovisual per expressar el punt de vista dels estudiants sobre problemàtiques socials directament relacionades amb les seves vides com, per exemple: el qüestionament dels cànons de bellesa o dels rols de la dona a la societat actual, la presència abusiva de les tecnologies a les nostres vides, la necessitat del reciclatge i la conservació del mediambient, la no-violència, etc. Els diferents temes han estat escollits pel propi alumnat i l’objectiu final és fer servir els mitjans audiovisual per a educar ciutadans crítics i actius, compromesos amb la construcció d’una societat qualitativament millor per a totes les persones. Podeu veure el resum de l’experiència i una mostra dels vídeos creats al bloc d’educació artística: http://fervisible.blogspot.com.es/2013/06/imatges-per-canviar-el-mon.html

Institut Antoni  Martí i Franquès

Tarragona

 CATEGORIA ESPECIAL TERRES DE L’EBRE (1.000 euros)

TITOL

RESUM

PRESENTAT

 "Som Futur"

 

Centre escolar

500 euros

 

 

 “Som Futur” és una experiència interdisciplinar que neix d'un desig compartit entre l’alumnat i que és a la vegada una necessitat de l'escola: ampliar la superfície del pati. Alumnat i professorat de Cicle Superior decideixen llavors convertir una visita proposada per l'alcalde a l’Ajuntament d’Amposta, en una oportunitat de mostrar de forma argumentada aquesta necessitat del centre. Així, organitzant-se en assemblea i comissions de treball, s'acaba desenvolupant un informe conjunt per tal de presentar i justificar la proposta. “Som futur” és un projecte real i significatiu que fomenta la participació ciutadana, el treball en equip i els valors democràtics per tal de millorar un espai col·lectiu i de convivència com és l’escola.

 

 Escola Consol Ferré

 Amposta

 

 

 

GRAËLLSIA: Persones que tenim cura de la terra cùstodia del territori i voluntariat ambiental a les TTEE

 

 

Entitat

500 euros

L’experiència que Graëllsia ofereix als seus col·laboradors, socis, voluntaris i amics...és la de aprendre a estimar la Terra, a ser conscients dels valors mediambientals de casa nostra, sovint menyspreats, com els barrancs que uneixen muntanyes i riu, emprats sovint com a abocadors, sense valorar que són reservori de llavors, connectors biològics, lloc de nidificació, aparellament i posta d’ocells, rèptils i amfibis... Conèixer és estimar és el nostre eslògan, per això ens dediquem a difondre els valors naturals del nostre entorn amb l’esperança que des del coneixement es vagin canviant els hàbits i s’afavoreixi la seva conservació. Tres són els grans blocs en que agrupem les nostres tasques. A) Projectes tècnics B) Jornades de voluntariat C) Acords de Custòdia ( fluvial, agrària i marina) amb propietaris o gestors.

 Graëllsia

 ROQUETES

 

Comparteix l'article

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Copyright © 2013. ASSOCIACIÓ D’AMIGUES I AMICS DE LA UNESCO DE TORTOSA