^Pujar
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Destacats

Cerca...

Xarxes Socials

FacebookTwitter

Calendari

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

INICIAR SESSIÓ

Català

Enlace para la edición de las bases en castellano

XIV EDICIÓ PREMI FEDERICO MAYOR ZARAGOZA

TORTOSA, CURS 2020-2021                        

Concurs de creació de vídeos

Salvem el planeta!

ACTUEM ARA, DEMÀ POT SER TARD!

"Sigues tu el canvi" (Mahatma Ghandi)

 
 
XIV Premi Federico Mayor Zaragoza 2021, edició in memoriam d'una dona extraordinària, incansable en favor de la igual dignitat humana i de la consciència popular per reconduir les presents tendències i il·luminar horitzons avui tan ombrívols: Montserrat Esteve, que va presidir durant diversos anys l'Associació d'Amigues i Amics d 'UNESCO de Tortosa. Des del primer moment va tenir la bondat d'ocupar-se d'aquests Premis i del llegat que la Cambra de Comerç i Indústria de Tortosa acull. Montse Esteve va morir de COVID-19 el 31 de març de 2020. La seva absència no ens deixa sense la seva inspiració per poder seguir endavant amb les nostres accions. Per això volem expressar el nostre profund reconeixement a la seva dedicació incondicional a l'esperit de la UNESCO.

"Per transformar el món, transformem el nostre comportament quotidià". Ha arribat el moment -que la irreversibilitat potencial fa urgent- de reduir les ombrívoles tendències actuals pròpies de la deriva neoliberal, que ha fet cas omís de les crides de la comunitat científica per a l'oportuna adopció de mesures contra el canvi climàtic i la posada en pràctica sense dilació dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible, Agenda 2030) adoptats per l'Assemblea General de les Nacions Unides el novembre de 2015 "per transformar el món". A 20 anys de la posada en marxa de la Carta de la Terra, brúixola del comportament quotidià de tots els éssers humans, la seva actualitat augmenta, ja que els canvis a escala global que són necessaris per conservar la qualitat de la vida humana sobre la Terra exigeixen l'adopció urgent de compromisos personals i col·lectius.
 
Cada dia es fa més evident que la protecció de l'entorn i l'erradicació de la pobresa van de la mà i que no serà possible una sense l'altra. Tenir en compte la igual dignitat de tots els éssers humans és essencial perquè s'adoptin les mesures correctores adequades i puguin redreçar-se les actuals tendències. Tots junts, ara que ja tenim veu, posant en pràctica la Carta de les Nacions Unides: "Nosaltres, els pobles, hem resolt evitar a les generacions futures una habitabilitat de la Terra deteriorada".

La pandèmia pel coronavirus ha tornat a posar de manifest les deficiències i falta de mitjans que van poder, si no evitar, fer que les conseqüències fossin de menor impacte i causessin no només menys danys materials sinó, sobretot, menys pèrdues humanes.

Cal inventar el futur. En la nova era, un nou estil de vida. El president Kennedy va dir amb clarividència que "no hi ha cap repte que se situï més enllà de la creativitat humana". Cada ésser humà únic capaç de crear la nostra esperança.

Federico Mayor Zaragoza
31 de desembre de 2020
 
hola
Feu clic sobre la imatge per descarregar el tríptic en PDF
hola

Termini d’inscripció i presentació de clipmetratges

Del 27 de gener al 26 de març


Un cop elaborat el vídeo, cal emplenar el FULL D'INSCRIPCIÓ

 

Lliurament de premis

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc a Tortosa, el dissabte 22 de maig de 2021. Serà presidit pel Dr. Federico Mayor Zaragoza, President de la Fundación Cultura de Paz i exdirector General de la UNESCO.

hola

Dotació

La dotació total dels premis concedits és de 5.000 euros. Un primer, segon i tercer premi per a cada categoria de 400, 250 i 150 euros respectivament.
Algun premi pot quedar desert, si així ho estima el jurat.
Tots els participants rebran un diploma acreditatiu de la seva participació.

hola

 hola
 

Comparteix l'article

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Copyright © 2013. ASSOCIACIÓ D’AMIGUES I AMICS DE LA UNESCO DE TORTOSA